Med anledning av coronaviruset (Covid-19)

För att minimera smittspridning av viruset uppmanar vi alla deltagare inom Attention Stockholm att:

  • stanna hemma om du känner dig sjuk eller har förkylningssymptom, som tex halsont, hosta eller feber.
  • Om du har varit sjuk behöver du stanna hemma minst två dygn efter du blivit helt symptomfri. 
  • tvätta händerna ofta, t ex innan och efter du vistas bland folksamlingar samt i samband med måltider och toalettbesök. 

Bildstöd för hur du enligt WHO tvättar händerna på rätt sätt 

Handtvätt

Verksamheten 

Vi anpassar oss efter Folkhälsomyndighetens riktlinjer. I dagsläget innebär det att vi i så stor utsträckning som möjligt kommer försöker undvika trängsel i våra lokaler. Vi kommer därför att vid träffar i lokalen dela upp gruppen i två mindre, så att vi inte är alla i samma rum. Vi kommer också anpassa fikat och främst erbjuda portionsförpackade produkter. En del träffar genomförs online. All information om vad som gäller för respektive träff kommer finnas i aktivitetskalendern - och blir det ändringar kommer vi meddela anmälda deltagare.

Oro kring viruset

Vi förstår att många oroar sig för viruset och vill påminna om att de allra flesta som blir smittade inte blir livshotande sjuka, utan det är främst högriskgrupper som drabbas svårt, till exempel äldre, sjuka och de med nedsatt immunförsvar. För att förhindra att personer i riskgrupper insjuknar behöver vi alla hjälpas åt att minimera smittspridning.

Har du frågor eller funderingar som rör corona, covid-19 kan du ringa 113 13, eller läsa mer på Folkhälsomyndighetens hemsida:
https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/

 

Skriv ut E-post

Höstens träffar

Nu är schemat för höstens träffar bestämt

I höst har vi som vanligt träffar för ungdomar, unga vuxna och vuxna med NPF samt för närstående. Anmälan till träffarna görs i kalendern på vår hemsida. Du hittar kalendern här >>

Förutom de här träffarna har vi ett antal terminsbundna grupper från 10 år och uppåt. Dem läser du mer om under "Våra verksamheter".

Ladda ner informationsblad Höstens träffar för utskrift och spridning

pdfVuxen_HÖSTEN_2020.pdf

pdfUng_HÖSTEN_2020.pdf

pdfNärstående_HÖSTEN_2020.pdf

Bilder på informationsbladen 

NärståendeHT20

Infoblad UngHT20

Infoblad VuxenHT20

Skriv ut E-post

Höstens webbinarier hos Attention Stockholm

Illustration av person med oroligt kroppsspråkTvå webbinarier på
temat anhörigstress

Ämnet för höstens webbinarier är den höga stress som kan uppstå när man som anhörig till personer med NPF ska försöka navigera tillvaron och få fram det stöd ens anhöriga har rätt till. Vi pratar om några verktyg man kan använda sig av och hur man kan ta tillbaka kontrollen över sina tankar.

Med hänsyn till situationen med covid-19 kommer vi ha två webbinarier som du utan kostnad kan se online. För att alla ska hinna med och orka så har vi delat upp ämnet på två tillfällen. Du kan se på båda som del 1 och 2, eller bara vara med på ett av dem.

Föreläsare är Eva Arvidsson Ekman och webbinarierna kommer sändas online via Zoom. Länkar kommer publiceras här efter sommaren.


När stressen äter upp förnuftet – och hur en kan må bättre av att berätta för andra om sin situation

Webbinar 1 22/9 18.30-19.30 

Registrera dig via den här länken: https://zoom.us/j/97872492847

Att stressen tar över livet när en har mindre barn eller stor familj är något vårt samhälle har accepterat. Att det blir än tuffare med barn och ungdomar med NPF vet vi som fått smaka på den utmaningen. Men vad är det som driver stressen när en är förälder till barn med NPF? Allt är mitt svar. Skolan, vården och Försäkringskassan.

I det här webbinariet berättar jag om mina resor och hur mina olika förhållningssätt påverkade min, och sannolikt andras, stress. Jag berättar och visar också hur jag med enkla medel kunde göra annorlunda för att må bättre.

När stressen äter upp förnuftet – och en bara ser konflikter

Webbinar 2 29/9 18.30-19.30 (länk kommer)

Att stressen tar över livet när en har mindre barn eller stor familj är något vårt samhälle har accepterat. Att det blir än tuffare med barn och ungdomar med NPF vet vi som fått smaka på den utmaningen. När stressen blir vardag hamnar en oftast i situationer som blir besvärliga och konfliktfyllda.

Jag berättar i det här webbinariet om hur jag lyckades bryta mina invanda mönster som satt krokben för mig i mitt föräldraskap och som drev fram en utmattning men också gjorde mig mer harmonisk.

Ladda ner informationsblad för spridning

pdfInfoblad_webbinarier_HT20.pdf (150 kB)


Några frågor till Eva Arvidsson Ekman som föreläser

fix Eva Arvidsson Ekman CARBYR 01Vi är så glada att du vill dela med dig av din historia och dina erfarenheter, Eva! Vill du berätta lite kort om vem du är?

Jag är en mamma på 54 år som med mitt driv kring mina tre döttrar med NPF-svårigheter lyckades bli utmattad och utbränd men också lyckligare. Min ensamma resa genom tre olika diagnoser och kampen mot samhällets alla instanser för att få stöd till mina tjejer har varit tuff och stundtals svart men den har också innehållit alla andra färger på paletten.

Vad gör du om dagarna förutom att vara NPF-mamma?

Numera kanaliserar jag min energi till att jobba som coach med inriktning mot just anhöriga till barn, ungdomar och unga vuxna vid sidan om mitt arbete som konsult inom organisation och ledarskap.

Du är sedan årsmötet dessutom styrelseledamot i Attention Stockholm. Berätta om det! Hur föddes idén till att engagera dig i just vår förening och vad hoppas du kunna bidra med?

Jag har alltid varit engagerad ideellt och efter min och mina tjejers tuffa resa kändes det extra viktigt att få arbeta med frågor kring psykisk ohälsa och NPF-utmaningar. Jag hoppas att jag med energi och lite nya idéer kan öka kunskapen och engagemanget kring npf och få fler medlemmar som kan ta del av vår verksamhet.

Skriv ut E-post

Vadå normal? - en föreläsning online om neurotypi och omvända perspektiv

Se föreläsningen i efterhand

I mars hade vi öppet hus med föreläsning, som sändes online. Det går att se föreläsningen inspelad även i efterhand. Klicka på länken nedan och registrera din mail-adress. Du får därefter ett mail med länk till inspelningen.

http://www.gomeet.com/PIID=EE54DD8082493C

Ladda ner bildspelen från kvällen:

Presentation av Attention Stockholm

pdfOppetHus_presentation200324.pdf (PDF 1.02 MB)

Föreläsningen Vadå normal?

 pdfPresentation_Vada_Normal_LinnBaader_200324.pdf (PDF 277 kB)

 

 

 

Skriv ut E-post

  • 1
  • 2

Kontakta oss

E-post:

info@attention-stockholm.se

Telefon:

08-410 885 60

Telefontid

Vi svarar på frågor om medlemskap, vår verksamhet och om föreläsningar.

Ordinarie telefontid
Måndagar 12.30-14.30
(ej röd dag)


Postadress:

Attention Stockholm
c/o Kontor122
Folkungagatan 122, våning 4
116 30 Stockholm

Besöksadress:

Folkungagatan 122, våning 5, dörren till vänster

Organisationsnummer:

802438-7394

BankGiro:

227-5253

Vanliga frågor (FAQ)

Läs våra vanliga frågor och svar HÄR >>

Har du en fråga som inte står med där?
Mejla till oss på info@attention-stockholm.se


Frågor kring rättigheter eller stöd 

Vi erbjuder personlig rådgivning kring rättigheter och stöd via vår
medlemsrådgivning som samordnas av Attention Stockholms län.

Kontakta Attention Stockholms län för att boka tid HÄR >>


Frågor om medlemskap

Medlemsregistret hanteras av vårt riksförbund. Vill du fråga om medlemskap eller uppdatera dina uppgifter i ditt medlemskap så ta direkt kontakt med dem.

Kontakta Riksförbundet Attention rörande medlemskap HÄR >>

Medlemsverksamhet

För barn, ungdom och
ung vuxen >>

För vuxen med egen NPF >>

För närstående >>


Är du yrkesverksam?

Läs mer om vad vi kan erbjuda HÄR >>

Följ oss här

Hemsidan
Läs om vår verksamhet, anmäl dig till våra aktiviteter, se datum och detaljer för varje träff eller grupp, bli medlem och läs i vår blogg.

Facebook
Följ våra sidor (Attention Stockholm och Attention UNG) för att se när vi har nya träffar och föreläsningar. Få bra tips och intressanta länkar om NPF.

Bloggen
Läs inlägg med inifrånperspektiv skrivna av medlemmar i Attention Stockholm. Du hittar länken till bloggen uppe i huvudmenyn. Vill du bidra? Ta kontakt med oss!

Nyhetsbrev
Ett mejl om vad som är på gång i föreningen. Skickas till medlemmar samt de som anmält intresse via hemsidan.

Medlemsutskick
Ett mejl med aktuell info om vår verskamhet men även annat av medlemsintresse. Skickas utifrån kontaktuppgifter i medlemsregistret. 


Har du förslag på en annan kanal vi borde använda? Mejla till oss på info@attention-stockholm.se