Höstens träffar och grupper klara

Höstens öppna träffar

Vi har öppna träffar både för barn, ungdomar och vuxna med NPF samt för närstående. Alla öppna träffar anmäler man sig till via vår hemsida: www.attention-stockholm.se/kalender 

Här finns informationsblad om höstens öppna träffar för utskrift. Observera att eventuella ändringar kan göras och att aktuell information finns på vår hemsida

pdfUng_ht_2019.pdf

pdfVuxen_HT_2019.pdf

pdfNärstående_ht_2019.pdf

Höstens slutna grupper

I ungdomsverksamheten har du förutom de öppna träffarna även slutna, terminsbundna, grupper. Läs mer om dessa genom att klicka på länkarna nedan. För att anmäla intresse till någon av de slutna grupperna, maila till elina@attention-stockholm.se

Samtalsgrupp för barn (10-12 år)

Samtalsgrupp för tonåringar (13-19 år)

Tjejgrupp (13-19 år)

Skapargrupp (15-30 år)

Skriv ut E-post

Vill du bidra med konst till vardagstips?

Attention Stockholm driver ett Arvsfondsprojekt, Stöd i vardagen, där vi håller på att producera material som ska vara till stöd för personer med NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) såsom ADHD och autismspektrumtillstånd/Aspergers syndrom för att bidra till bättre självkännedom och mer meningsfulla relationer.

I detta vill vi bjuda in personer med NPF att bidra med olika kreativa uttryck för ett tryckt material som vi kommer producera där dessa uttryck kommer att kombineras med tips på hur andra med samma diagnoser fått sin vardag att fungera lite bättre. Vi vill skapa något snyggt som människor kan ha framme i sin vardag och inspireras och påminnas av för att få livet att flyta på lite smidigare. Ett sätt för personer med NPF att ta stöd av andras erfarenheter helt enkelt.

Gällande konsten är det fritt fram att bidra med allt det som du själv vill dela med dig av. Vi samlar just nu in material brett och kommer sedan göra ett urval för vad som blir publikt. Om du vill bidra med material kan du själv välja om du vill göra det anonymt eller med ditt namn publicerat. Vi samlar in konst till sista december 2019. 

Mer att läsa om projektet finns  här >>

 Om du vill skicka in material till projektet eller om du har några funderingar eller frågor, hör av dig till elina@attention-stockholm.se.

 

Här är några av de bidrag vi hittills fått in.

Återhämtning av Martin Johan Härd

Linnea Fors Håll käften

2019 03 06 16.02.43

2019 04 17 14.48.04

 

 

Skriv ut E-post

"Det är svårt men inte omöjligt" - en enkätundersökning om känslor

Som en del av Attention Stockholms projekt Stöd i vardagen har en enkätundersökning om känslor och NPF gjorts. Läs hela undersökningen här:

pdfDet_är_svårt_men_inte_omöjligt_-_en_enkätundersökning_om_känslor_och_NPF.pdf

Läs mer om projektet Stöd i vardagen >>

 

Sammanfattning

Resultaten av denna enkät bekräftar flera saker som vi på Attention har sett under många år, till exempel att de känslor som personer med NPF har det svårast med är stress, trötthet och ångest, men svaranden har också uppgett att de kämpar med känslor som hoppfullhet och glädje, och var fjärde person tycker att det är svårt att hantera entusiasm.

Det som personerna som besvarat enkäten upplever som mest utmanande är att förhålla sig till intensiteten i känslorna (både att själva inte styras av känslan men också att lyckas uttrycka den på ett sätt som de känner sig nöjda med) samt att lyckas kommunicera känslorna på ett sätt som gör att de upplever sig förstådda av personer runt om dem. Vid starka känslor uppger hälften av de svarande att de skäms över hur de känns och börjar tycka illa om sig själva för att de känner som de gör.

Det som upplevs som svårast i relation till andra enligt de svarande att hantera konflikter och att fortsätta kommunicera trots starka känslor. Över 60% av de som svarat på enkäten uppger att det är utmanande för dem att be om hjälp och över 50% uppger detsamma om att göra sig förstådda och uppleva sig lyssnade på när de delar vad de känner. Resultaten visar att det är dubbelt så vanligt för personer med NPF att tycka att det är utmanande sätta gränser som att kompromissa.

Skärmavbild 2019 05 28 kl. 07.23.35

 

Skärmavbild 2019 05 28 kl. 07.24.12

 

Skärmavbild 2019 05 28 kl. 07.24.27

 

Skärmavbild 2019 05 28 kl. 07.24.47

 

Skriv ut E-post

Attention Stockholm flyttar till större lokaler på Södermalm

Äntligen har vi hittat den perfekta lokalen för Attention Stockholms verksamhet. Vi kan med glädje meddela att vi i juni flyttar till Folkungagatan 122 på Södermalm. Verksamheten kommer fortsätta som vanligt på den nya adressen och vi kommer som tidigare år ha träffar även på sommaren.

fixad

Lokalen tillhör företaget Individkraft som bedriver daglig verksamhet och sysselsättning. Vi har fått möjlighet att dela lokal med Individkraft och fortsatt erbjuda och utveckla vår medlemsverksamhet för barn, ungdomar och vuxna med NPF samt närstående på kvällar och helger. Attention Stockholm har inget samarbete med Individkraft bortsett från att vi från och med juni kommer dela lokal.

Verksamheten kommer utgå från vår nya lokal på Folkungagatan 122 från och med juni 2019. Mer information om den nya lokalen, vägbeskrivning och annat kommer. Håll utkik på vår hemsida www.attention-stockholm.se 

Välkommen till öppet hus

Kom och besök vår nya lokal. Verksamhetsledare, gruppledare och styrelse från Attention Stockholm kommer finnas på plats. Du kan ställa frågor om verksamheten, gå rundvandring i lokalen och träffa andra medlemmar. Vi bjuder på fika!

Datum och tid

13 juni klockan 17.30 - 21

21 augusti klockan 17.30 - 21

Plats

Folkungagatan 122, våning 5

 

Har du frågor?

Hör gärna av dig till oss genom att maila till info@attention-stockholm.se

 

 

Skriv ut E-post

Fler artiklar...

  • 1
  • 2

Kontakta oss

E-post:
info@attention-stockholm.se
Telefon:

08-410 885 60

Telefontid:

Måndagar 12.30-14.30
(ej röd dag)
Vi svarar på frågor om medlemskap, vår verksamhet och om föreläsningar.


Postadress:

Attention Stockholm
c/o Kontor122
Folkungagatan 122, våning 4
116 30 Stockholm

Besöksadress:

Folkungagatan 122, våning 5, dörren till vänster

Organisationsnummer:

802438-7394

BankGiro:

227-5253

Vanliga frågor (FAQ)

Läs våra vanliga frågor och svar HÄR >>

Har du en fråga som inte står med där?
Mejla till oss på info@attention-stockholm.se


Frågor kring rättigheter eller stöd 

Vi erbjuder personlig rådgivning kring rättigheter och stöd via vår
medlemsrådgivning som samordnas av Attention Stockholms län.

Kontakta Attention Stockholms län för att boka tid HÄR >>


Frågor om medlemskap

Medlemsregistret hanteras av vårt riksförbund. Vill du fråga om medlemskap eller uppdatera dina uppgifter i ditt medlemskap så ta direkt kontakt med dem.

Kontakta Riksförbundet Attention rörande medlemskap HÄR >>

Medlemsverksamhet

För barn, ungdom och
ung vuxen >>

För vuxen med egen NPF >>

För närstående >>


Är du yrkesverksam?

Läs mer om vad vi kan erbjuda HÄR >>

Följ oss här

Hemsidan
Läs om vår verksamhet, anmäl dig till våra aktiviteter, se datum och detaljer för varje träff eller grupp, bli medlem och läs i vår blogg.

Facebook
Följ våra sidor (Attention Stockholm och Attention UNG) för att se när vi har nya träffar och föreläsningar. Få bra tips och intressanta länkar om NPF.

Bloggen
Läs inlägg med inifrånperspektiv skrivna av medlemmar i Attention Stockholm. Du hittar länken till bloggen uppe i huvudmenyn. Vill du bidra? Ta kontakt med oss!

Nyhetsbrev
Ett mejl om vad som är på gång i föreningen. Skickas till medlemmar samt de som anmält intresse via hemsidan.

Medlemsutskick
Ett mejl med aktuell info om vår verskamhet men även annat av medlemsintresse. Skickas utifrån kontaktuppgifter i medlemsregistret. 


Har du förslag på en annan kanal vi borde använda? Mejla till oss på info@attention-stockholm.se