Träffpunkt för mammor med adhd: Hur påverkas föräldraskapet när föräldern har adhd?

Från 18 November 2017 11:00 till 18 November 2017 13:00

på Wennerbergsgatan 1, 1 trappa ned

Postad av Julia

info@attention-stockholm.se

08-410 885 60

http://www.attention-stockholm.se

Kategorier: Närstående, Vuxen med egen diagnos, Attention Stockholm

Träffar: 919


Vi har till denna träff bjudit in Afsaneh Rochanai som forskar på adhd och specifikt föräldrarollen där föräldern har adhd. Afsaneh kommer berätta om sin rapport om föräldraskap och adhd som följs av diskussion kring ämnet.

 

Såhär beskriver Afsaneh sig själv:

Jag är Filosofi Dr i Vårdvetenskap och Leg. Psykolog. Jag är anställd som forskare vid Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap på Uppsala Universitet och vid Arbetsförmedlingen i Stockholm Järva. Jag har varit verksam psykolog sedan 1996 och arbetat bland annat som skolpsykolog och konsult mot skolpersonalen i särskolor i Uppsala län och på Närvårdsteamet för neuropsykiatriska funktionsnedsättningar i Uppsala. Jag är intresserad av forskning om livskvalitet, informationsbehov och kognitiva funktioner hos personer med neuropsykiatriska eller andra typer av psykisk ohälsa. Tidigare har jag forskat, från ett psykosocialt perspektiv, om individer som riskerade att utveckla cancer eller var drabbade av ärftliga cancer sjukdomar.

 

Träff för dig som är mamma och har adhd. 

Observera att du självklart får ta med dig dina barn. Vi hjälps åt ifall du har en liten bebis, de större barnen kan äta frukt och rita i rummet intill.

Syftet med träffen:

Så här funkar det:

1. Du anmäler dig på Attention Stockholms hemsida genom att klicka på kalender och sedan aktiviteten. Klicka sedan på knappen JAG VILL DELTA. Om aktiviteten är fullbokad så står det och du kan inte anmäla dig. Det går bra att avanmäla sig ända fram till att träffen startar.
2. Du får en bekräftelse på din anmälan till den e-postadressen du angivit
3. Dagen innan träffen får du en påminnelse via e-post
4. På dagen för träffen ses vi på Wennerbergsgatan 1 klockan 11:00. Om du blir försenad så kommer vi släppa in dig i pausen kl 12:00.
5. Vi startar upp med att berätta om Attention Stockholm. 
6. Vi går en runda där alla får säga sitt namn och säga något om sitt mående idag, om man vill.
7. Vi berättar om dagens tema och öppnar upp för samtal, ibland olika övningar.
8. Vi har en paus där vi bjuder på smörgås och kaffe/te.
9. Innan vi avslutar träffen så önskar vi att du fyller i en utvärdering (frivilligt) för att vi ska kunna bli ännu bättre.
10. Träffen slutar klockan 13:00

Välkomna önskar gruppledarna Linn och Jenny (bild saknas)

Linn