Gruppledare

Andrea

Mitt namn är Andrea och jag är 44 år. Jag började arbeta som gruppledare på Attention Stockholm under 2017, men har redan långt innan dess varit engagerad i frågor som rör NPF.

Jag fick själv min diagnos sent i vuxen ålder och jag vill fortsätta att tillsammans med Attention sprida kunskap och förståelse kring NPF för att utveckla och påverka ett samhälle där vi alla förstår värdet av de förmågor vi har, att det snarare är en styrka och inte ett hinder.

I bakgrunden har jag bland annat en socialpedagogutbildning, så mitt huvudsakliga arbete är med elever på en gymnasieskola, men jag arbetar även som evenemangsvärd och security på olika typer av festivaler och evenemang, både musik, sport eller företagsgig.

Jag är mamma till en fin gosse i tonåren som också, liksom jag, är diagnostiserad med adhd och dyskalkyli, samt lite andra diagnoser... Vi bor tillsammans med våra två katter vid Globen. Min fritid ägnar jag mer än gärna åt att umgås med vänner, scrapbooking eller att bara få dansa hela natten lång på tex ett skogsrave.

AndreaCatarina

Började mitt engagemang som gruppledare på Attention 2018 och har främst hållit grupper för mammor med egen diagnos och föräldrar till tonåringar med diagnos. Jag fick min egen ADHD- diagnos så sent som vid 43 års ålder. Mitt motto i livet har jag stulit från Pippi Långstrump – Det har jag aldrig gjort tidigare, så det kan jag säkert!

Har arbetat hela mitt liv med samverkansfrågor mellan sjukvård och socialtjänst kring de klienter som ingen vill ta ansvar för. I Attention hoppas jag att jag tillför en känsla av att det alltid finns hopp och att vägar till ett bra liv kan se ut på många sätt.

CatarinaElina

Jag är engagerad i Attention Stockholm för att jag vill göra skillnad för personer med NPF. För mig är det viktigt att skapa förutsättningar för målgruppen att träffas, göra aktiviteter och umgås på ett sätt som fungerar för våra deltagare. 

På min fritid tränar och tävlar jag friidrott, -medeldistanslöpning och spenderar tid i stallet.

 Elina kopia


Fernando

Då jag själv har egen diagnos (asperger, adhd, tourettes och diabetes) så vet jag vikten av att man får hjälp att ha en meningsfull fritid på sina egna villkor. Jag jobbar som bokbinderitekniker på ett industribokbinderi i Bromma. På fritiden gillar jag att hålla på med hantverk (i trä och olika material), pyssla och titta på tv-serier.

Fernando


Inka

Mitt namn är Inka, och jag är mamma till två tonåringar. Jag är gruppledare på Attention sedan 2019 och jag ser trivs bra med att få vara en del av verksamheten. 

Mitt hjärta slår lite extra för att få till en bra skolgång för ungdomar med NPF. Om skolan är kämpig så är det extra viktigt att ha en meningsfull och rolig fritid. Min erfarenhet är att gruppverksamheten kan vara en både rolig och meningsfull del av fritiden både för barn/ungdomar och föräldrar. 

På min fritid gillar jag bland annat att laga mat och umgås med släkt och vänner.

Bild saknas


Karolina

Jag heter Karolina och är 47 år. Som gruppledare på Attention vill jag bidra till ökad kunskap om NPF och vara ett stöd för unga och vuxna med NPF och deras anhöriga. Som mamma till två tonåringar med NPF (ADHD och ADD) vet jag hur utmanande det kan vara att få till en fungerande vardag och skolgång, eller att hitta idrott- och fritidsaktiviteter som fungerar. Men jag försöker alltid se och ta tillvara på de positiva delarna med att vara NPF-förälder, då jag tror på att det utvecklar mig som människa i stort.

Förutom att jobba som gruppledare på Attention arbetar jag som Digital kommunikatör och formgivare på en insamlingsorganisation. Min bakgrund är inom kommunikation och reklam med många år som Art Director på reklambyrå och i eget företag.

På fritiden gillar jag att gå på loppisar och i second hand-butiker. Och så försöker jag skejta så mycket jag kan – gärna tillsammans med mina barn och deras bonuspappa. Att ha ett gemensamt fritidsintresse har stärkt relationen och kommunikationen mellan mig och barnen, men också mellan barnen och deras bonuspappa.

Karolina


Linn 

Jag engagerar mig i Attention Stockholm för att jag vill ha ett jämlikt samhälle där alla ska kunna utvecklas och delta på sina egna villkor. Attention är en plattform där vi NPF:are kan enas i denna målsättning. Psykiatri i allmänhet och neuropsykiatri i synnerhet är mitt specialintresse. I övrigt spenderar jag min tid på bl.a läsning, datorspel och politik.

LinnGruppstödjare

Gruppstödjare arbetar tillsammans med en gruppledare under en träff eller grupp och hjälper till med det som behövs.

Ronja

Jag heter Ronja och har autism. Jag är gruppstödjare för att jag vill göra skillnad för deltagarna och bidra till att de får en meningsfull fritid.

När jag inte är på Attention så är jag ledare på scouterna för en grupp med vuxna med funktionsnedsättning.

Ronja


Vill du engagera dig som gruppledare i Attention Stockholm? Skicka gärna CV och personligt brev till info@attention-stockholm.se så hör vi av oss.

Skriv ut E-post

Kontakta oss

E-post:

info@attention-stockholm.se

Telefon:

08-410 885 60

Telefontid

OBS! Telefontiden inställd 2/11

Vi svarar på frågor om medlemskap, vår verksamhet och om föreläsningar.

Ordinarie telefontid
Måndagar 12.30-14.30
(ej röd dag)


Postadress:

Attention Stockholm
c/o Kontor122
Folkungagatan 122, våning 4
116 30 Stockholm

Besöksadress:

Folkungagatan 122, våning 5, dörren till vänster

Organisationsnummer:

802438-7394

BankGiro:

227-5253

Vanliga frågor (FAQ)

Läs våra vanliga frågor och svar HÄR >>

Har du en fråga som inte står med där?
Mejla till oss på info@attention-stockholm.se


Frågor kring rättigheter eller stöd 

Vi erbjuder personlig rådgivning kring rättigheter och stöd via vår
medlemsrådgivning som samordnas av Attention Stockholms län.

Kontakta Attention Stockholms län för att boka tid HÄR >>


Frågor om medlemskap

Medlemsregistret hanteras av vårt riksförbund. Vill du fråga om medlemskap eller uppdatera dina uppgifter i ditt medlemskap så ta direkt kontakt med dem.

Kontakta Riksförbundet Attention rörande medlemskap HÄR >>

Medlemsverksamhet

För barn, ungdom och
ung vuxen >>

För vuxen med egen NPF >>

För närstående >>


Är du yrkesverksam?

Läs mer om vad vi kan erbjuda HÄR >>

Följ oss här

Hemsidan
Läs om vår verksamhet, anmäl dig till våra aktiviteter, se datum och detaljer för varje träff eller grupp, bli medlem och läs i vår blogg.

Facebook
Följ våra sidor (Attention Stockholm och Attention UNG) för att se när vi har nya träffar och föreläsningar. Få bra tips och intressanta länkar om NPF.

Bloggen
Läs inlägg med inifrånperspektiv skrivna av medlemmar i Attention Stockholm. Du hittar länken till bloggen uppe i huvudmenyn. Vill du bidra? Ta kontakt med oss!

Nyhetsbrev
Ett mejl om vad som är på gång i föreningen. Skickas till medlemmar samt de som anmält intresse via hemsidan.

Medlemsutskick
Ett mejl med aktuell info om vår verskamhet men även annat av medlemsintresse. Skickas utifrån kontaktuppgifter i medlemsregistret. 


Har du förslag på en annan kanal vi borde använda? Mejla till oss på info@attention-stockholm.se