• Hem
  • Nyheter
  • Premiär för känslogrejen.se – en sida om känslor för personer med NPF!

Premiär för känslogrejen.se – en sida om känslor för personer med NPF!

Premiär för känslogrejen.se – en sida om känslor för personer med NPF!

Vill du lära dig mer om känslor, att stå ut när det är svårt eller träna på att nå fram med din kommunikation? Nu släpps sidan känslogrejen.se! Syftet med sidan är att bidra till ökad självkännedom och mer meningsfulla relationer för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF), såsom adhd och autism.

Starka känslor är något som många med NPF kämpar med till vardags, och den här sidan släpps nu i en tid där de flesta av oss nog upplever utmanande känslor. Vi är mitt i en pandemi, i mörkaste vintern och står nu mitt i högtiderna. Många känner sig oroliga och är isolerade. Förhoppningsvis kan sidan bli ett ljus i mörkret för dem som kanske är ensamma eller är extra utmanade av sina känslor i dessa tider.

– Vi har arbetat med sidan under flera år genom att ta fram animerade filmer och sammanställa tips från hundratals personer rörande känslor, exekutiva funktioner och kommunikation. När vi nu släpper sidan så tror vi att den har en större passform än vi kunnat ana i och med samhällsläget, och hoppas att den kan komma många till gagn säger projektledarna Johan Bysell och Nicole Wolpher.

Personer med NPF upplever känslor med en annan intensitet och i andra situationer än normen. Det visar både forskning, de upplevelser föreningen får ta del av och den enkätrapporten ”Det är svårt men inte omöjligt – en enkätundersökning om NPF och känslor” som projektet tagit fram.

Ansatsen har varit att skapa lättillgängliga material om att förstå, hantera och kommunicera känslor. Sidan består av 24 animerade filmer, övningar och vardagstips. Sidan är framtiden för unga och vuxna med NPF men kan med fördel användas av alla som är intresserade av att lära sig mer om känslor.

– Vi hoppas att sidan ska vara lite som en vän på vägen, såväl när livet är lättsamt eller mer svårt och tungt. Både för att lära sig saker om känslor, att få konkreta strategier att testa och helt enkelt för att lära känna sig själv bättre, säger projektledarna.

Känslogrejen har tagits fram i Arvsfondsprojektet ”Stöd i vardagen” som drivs av föreningen Attention Stockholm. Projektet fortsätter i ytterligare ett år och kommer framöver att fokusera på spridning och implementering av materialet. Materialet har tagits fram av Nicole Wolpher, Johan Bysell och Elina Johansson, i samverkan med Camilla Lindén, KVARK studio, Learnways, Otto Wellton genom Kingside Studio, Karolinska Institutet, Norra Stockholms Psykiatri, Mind, SHEDO samt Gothia Fortbildning.

Länk till Känslogrejen.se

Kontaktuppgifter: nicole@attention-stockholm.se och johan@attention-stockholm.se

Skriv ut E-post

Kontakta oss

E-post:

info@attention-stockholm.se

Telefon:

08-410 885 60

Telefontid

Telefontiden har julledigt v52, v53 och v1. Välkommen att ringa 11/1 igen!

Vi svarar på frågor om medlemskap, vår verksamhet och om föreläsningar.

Ordinarie telefontid
Måndagar 12.30-14.30
(ej röd dag)


Postadress:

Attention Stockholm
c/o Kontor122
Folkungagatan 122, våning 4
116 30 Stockholm

Besöksadress:

Folkungagatan 122, våning 5, dörren till vänster

Organisationsnummer:

802438-7394

BankGiro:

227-5253

Vanliga frågor (FAQ)

Läs våra vanliga frågor och svar HÄR >>

Har du en fråga som inte står med där?
Mejla till oss på info@attention-stockholm.se


Frågor kring rättigheter eller stöd 

Vi erbjuder personlig rådgivning kring rättigheter och stöd via vår
medlemsrådgivning som samordnas av Attention Stockholms län.

Kontakta Attention Stockholms län för att boka tid HÄR >>


Frågor om medlemskap

Medlemsregistret hanteras av vårt riksförbund. Vill du fråga om medlemskap eller uppdatera dina uppgifter i ditt medlemskap så ta direkt kontakt med dem.

Kontakta Riksförbundet Attention rörande medlemskap HÄR >>

Medlemsverksamhet

För barn, ungdom och
ung vuxen >>

För vuxen med egen NPF >>

För närstående >>


Är du yrkesverksam?

Läs mer om vad vi kan erbjuda HÄR >>

Följ oss här

Hemsidan
Läs om vår verksamhet, anmäl dig till våra aktiviteter, se datum och detaljer för varje träff eller grupp, bli medlem och läs i vår blogg.

Facebook
Följ våra sidor (Attention Stockholm och Attention UNG) för att se när vi har nya träffar och föreläsningar. Få bra tips och intressanta länkar om NPF.

Bloggen
Läs inlägg med inifrånperspektiv skrivna av medlemmar i Attention Stockholm. Du hittar länken till bloggen uppe i huvudmenyn. Vill du bidra? Ta kontakt med oss!

Nyhetsbrev
Ett mejl om vad som är på gång i föreningen. Skickas till medlemmar samt de som anmält intresse via hemsidan.

Medlemsutskick
Ett mejl med aktuell info om vår verskamhet men även annat av medlemsintresse. Skickas utifrån kontaktuppgifter i medlemsregistret. 


Har du förslag på en annan kanal vi borde använda? Mejla till oss på info@attention-stockholm.se