Verksamhetsdokument

Här hittar du olika dokument som har med Attention Stockholms verksamhet att göra. Om du är intresserad av ett dokument är det bara att klicka på länken och ladda ner det.

Stadgar

 Nedan kan du ladda ner vår stadgar.
pdfStadgar_Attention_Stockholm.pdf

Verksamhetsberättelser

Verksamhetsberättelse 2019

pdfAS_Verksamhetsberättelse_2019_.pdf

Verksamhetsberättelse 2018

pdfAS_Verksamhetsberättelse_2018.pdf

Verksamhetsberättelse 2017

pdfAttention_Stockholms_verksamhetsberättelse_2017.pdf

Verksamhetsberättelse 2016

pdfAttention_Stockholms_verksamhetsberättelse_2016.pdf

Verksamhetsberättelse 2015

pdfAttention_Stockholms_verksamhetsberättelse_2015.pdf

 Policydokument

 

 Förhållningssätt vid våra träffar och grupper

pdfFörhållningssätt_vid_Attention_Stockholms_träffar.pdf 

Skriv ut E-post

Gruppledare

Andrea

Mitt namn är Andrea och jag är 44 år. Jag började arbeta som gruppledare på Attention Stockholm under 2017, men har redan långt innan dess varit engagerad i frågor som rör NPF.

Jag fick själv min diagnos sent i vuxen ålder och jag vill fortsätta att tillsammans med Attention sprida kunskap och förståelse kring NPF för att utveckla och påverka ett samhälle där vi alla förstår värdet av de förmågor vi har, att det snarare är en styrka och inte ett hinder.

I bakgrunden har jag bland annat en socialpedagogutbildning, så mitt huvudsakliga arbete är med elever på en gymnasieskola, men jag arbetar även som evenemangsvärd och security på olika typer av festivaler och evenemang, både musik, sport eller företagsgig.

Jag är mamma till en fin gosse i tonåren som också, liksom jag, är diagnostiserad med adhd och dyskalkyli, samt lite andra diagnoser... Vi bor tillsammans med våra två katter vid Globen. Min fritid ägnar jag mer än gärna åt att umgås med vänner, scrapbooking eller att bara få dansa hela natten lång på tex ett skogsrave.

Andrea


Catarina

Mer info kommer.

Catarina


Edith

Jag heter Edith och är gruppledare i Attention Stockholm. Jag har själv ADHD och dyslexi och vet hur viktigt det är med rätt stöd samt att ha ett sammanhang i vardagen. När jag inte jobbar på Attention pluggar jag till socionom, spelar musik och håller på med annan konstnärlig verksamhet.

Edith


Elina

Jag är engagerad i Attention Stockholm för att jag vill göra skillnad för personer med NPF. För mig är det viktigt att skapa förutsättningar för målgruppen att träffas, göra aktiviteter och umgås på ett sätt som fungerar för våra deltagare. 

På min fritid tränar och tävlar jag friidrott, -medeldistanslöpning och spenderar tid i stallet.

 Elina kopia


Fernando

Då jag själv har egen diagnos (asperger, adhd, tourettes och diabetes) så vet jag vikten av att man får hjälp att ha en meningsfull fritid på sina egna villkor. Jag jobbar som bokbinderitekniker på ett industribokbinderi i Bromma. På fritiden gillar jag att hålla på med hantverk (i trä och olika material), pyssla och titta på tv-serier.

Fernando


Inka

Mitt namn är Inka, jag är 43 år och jag är mamma till två tonåringar. Jag är ny gruppledare på Attention och jag ser fram emot att få vara en del av verksamheten. 

Mitt hjärta slår lite extra för att få till en bra skolgång för ungdomar med NPF. Om skolan är kämpig så är det extra viktigt att ha en meningsfull och rolig fritid. Min förhoppning är att gruppverksamheten kan vara en del av en rolig fritid både för barn/ungdomar och föräldrar. 

På min fritid gillar jag bland annat att laga mat och umgås med släkt och vänner.

Bild saknas


Karolina

Jag heter Karolina och är 47 år. Som gruppledare på Attention vill jag bidra till ökad kunskap om NPF och vara ett stöd för unga och vuxna med NPF och deras anhöriga. Som mamma till två tonåringar med NPF (ADHD och ADD) vet jag hur utmanande det kan vara att få till en fungerande vardag och skolgång, eller att hitta idrott- och fritidsaktiviteter som fungerar. Men jag försöker alltid se och ta tillvara på de positiva delarna med att vara NPF-förälder, då jag tror på att det utvecklar mig som människa i stort.

Förutom att jobba som gruppledare på Attention arbetar jag som Digital kommunikatör och formgivare på en insamlingsorganisation. Min bakgrund är inom kommunikation och reklam med många år som Art Director på reklambyrå och i eget företag.

På fritiden gillar jag att gå på loppisar och i second hand-butiker. Och så försöker jag skejta så mycket jag kan – gärna tillsammans med mina barn och deras bonuspappa. Att ha ett gemensamt fritidsintresse har stärkt relationen och kommunikationen mellan mig och barnen, men också mellan barnen och deras bonuspappa.

Karolina


Linn 

Jag engagerar mig i Attention Stockholm för att jag vill ha ett jämlikt samhälle där alla ska kunna utvecklas och delta på sina egna villkor. Attention är en plattform där vi NPF:are kan enas i denna målsättning. Psykiatri i allmänhet och neuropsykiatri i synnerhet är mitt specialintresse. I övrigt spenderar jag min tid på universitetsstudier, vintage-mode, swingdans, datorspel och skönlitteratur.

Linn


Sara

Jag heter Sara, är 27 år och nybliven gruppledare på Attention! Jag har en ADHD-diagnos som jag fick som vuxen för ca 4 år sen och ett väldigt stort intresse för psyket i allmänhet. 

Våren 2018 pluggade jag färdigt till trädgårdsmästare. Under sommarhalvåret jobbar jag med trädgård och under vinterhalvåret på LSS-bostad. Tidigare har jag pluggat foto och jobbat som fotograf och retuschör. På fritiden gillar jag att odla och vara på min kolonilott, umgås med sambo och katt, läsa om psykologi och sträcktitta på tv-serier.

När jag fick min diagnos törstade jag efter kunskap och information och i mina googlingar landade jag ofta på Attentions hemsida där jag tyckte att jag fann bra info och därför blev jag snart medlem. Jag vill engagera mig här för att göra något meningsfullt, skapa en fin och trygg plats för personer med NPF och för att sprida kunskap om dessa diagnoser.

Sara Flego


Gruppstödjare

Gruppstödjare arbetar tillsammans med en gruppledare under en träff eller grupp och hjälper till med det som behövs.

Ronja

Jag heter Ronja och har autism. Jag är gruppstödjare för att jag vill göra skillnad för deltagarna och bidra till att de får en meningsfull fritid.

När jag inte är på Attention så är jag ledare på scouterna för en grupp med vuxna med funktionsnedsättning.

Bild saknas.


Vill du engagera dig som gruppledare i Attention Stockholm? Skicka gärna CV och personligt brev till info@attention-stockholm.se så hör vi av oss.

Skriv ut E-post

Tillgänglighet

Tillgänglighet i lokalen

Hiss
Vår lokal ligger på våning 5. Hiss finns, men den är ganska liten och kan vara svår att öppna och stänga på egen hand om man har skrymmande hjälpmedel. Det är ett mindre trappsteg vid porten som saknar ramp.                 

Ring oss på 08 - 410 885 60 när du är på väg in om du behöver hjälp.

Toaletter
Vi har två toaletter i lokalen. Ingen är tyvärr helt handikappanpassad, men den ena är ungefär lika rymlig som en vanlig handikapptoalett.

 

Pälsdjur i lokalen

Det är inte tillåtet med pälsdjur i lokalen. Gäller det assistanshund, kontakta oss i förväg: info@attention-stockholm.se 

Teckentolk

Vi har tyvärr inte möjlighet att erbjuda teckentolk, men det går bra att ta med sig egen tolk. 

Skriv ut E-post

Kontakta oss

E-post:

info@attention-stockholm.se

Telefon:

08-410 885 60

Telefontid

Vi svarar på frågor om medlemskap, vår verksamhet och om föreläsningar.

Ordinarie telefontid
Måndagar 12.30-14.30
(ej röd dag)


Postadress:

Attention Stockholm
c/o Kontor122
Folkungagatan 122, våning 4
116 30 Stockholm

Besöksadress:

Folkungagatan 122, våning 5, dörren till vänster

Organisationsnummer:

802438-7394

BankGiro:

227-5253

Vanliga frågor (FAQ)

Läs våra vanliga frågor och svar HÄR >>

Har du en fråga som inte står med där?
Mejla till oss på info@attention-stockholm.se


Frågor kring rättigheter eller stöd 

Vi erbjuder personlig rådgivning kring rättigheter och stöd via vår
medlemsrådgivning som samordnas av Attention Stockholms län.

Kontakta Attention Stockholms län för att boka tid HÄR >>


Frågor om medlemskap

Medlemsregistret hanteras av vårt riksförbund. Vill du fråga om medlemskap eller uppdatera dina uppgifter i ditt medlemskap så ta direkt kontakt med dem.

Kontakta Riksförbundet Attention rörande medlemskap HÄR >>

Medlemsverksamhet

För barn, ungdom och
ung vuxen >>

För vuxen med egen NPF >>

För närstående >>


Är du yrkesverksam?

Läs mer om vad vi kan erbjuda HÄR >>

Följ oss här

Hemsidan
Läs om vår verksamhet, anmäl dig till våra aktiviteter, se datum och detaljer för varje träff eller grupp, bli medlem och läs i vår blogg.

Facebook
Följ våra sidor (Attention Stockholm och Attention UNG) för att se när vi har nya träffar och föreläsningar. Få bra tips och intressanta länkar om NPF.

Bloggen
Läs inlägg med inifrånperspektiv skrivna av medlemmar i Attention Stockholm. Du hittar länken till bloggen uppe i huvudmenyn. Vill du bidra? Ta kontakt med oss!

Nyhetsbrev
Ett mejl om vad som är på gång i föreningen. Skickas till medlemmar samt de som anmält intresse via hemsidan.

Medlemsutskick
Ett mejl med aktuell info om vår verskamhet men även annat av medlemsintresse. Skickas utifrån kontaktuppgifter i medlemsregistret. 


Har du förslag på en annan kanal vi borde använda? Mejla till oss på info@attention-stockholm.se