Webbinarie
Webbinarie
Boka plats
Bokningen är stängd
Vill du avboka en plats? Sök din bokning här och välj sen "Inte intresserad"AVBOKNING >
Beskrivning
Webbinarie: Att vara förälder till barn som inte mår bra i skolan Attention Stockholm bjuder in till ett kostnadsfritt medlemswebbinarie om det
Beskrivning
Webbinarie: Att vara förälder till barn som inte mår bra i skolan
Attention Stockholm bjuder in till ett kostnadsfritt medlemswebbinarie om det högaktuella ämnet “Att vara förälder till barn som inte mår bra i skolan”. Boka din plats här i kalendern så får du en länk till föreläsningen på mejlen.
Observera att du behöver vara eller bli medlem i Attention för att delta! Här kan du läsa mer om vårt medlemskap och bli medlem.
Under en timme får vi lyssna när familjebehandlarna Emma Söderholm och Gisela Appelgren Hansen från GE Familjestöd berättar hur de arbetat med de här frågorna i många år och vad som brukar hända med en som förälder och i familjedynamiken när man har barn i familjen som inte mår bra i skolan.
Vi får värdefulla tips på förhållningssätt, strategier och tankesätt vi kan ta till för att orka med föräldrarollen och kanske hitta nån sorts ordning i en ofta rörig situation.
- Länken till föreläsningen kommer till din mejl och är aktiv under ett dygn från 12/3 18.30, så att du kan titta i lugn och ro.
- Föreläsningen är förinspelad och börjar med en presentation av Attention Stockholm följt av en timmes föreläsning.
- Det går bra att skicka funderingar och frågor efter föreläsningen till Emma och Gisela via mejl. Frågor om bokning mm ställs till [email protected].
Om Emma och Gisela

Hej Emma och Gisela – vi är så glada att ni vill dela med er av er kunskap om det aktuella ämnet problematisk skolnärvaro! Vill ni berätta lite kort om vilka ni är?
Vi är socionomer och familjebehandlare och vi båda har NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) i familjen.
Gisela: Min son har autism och det märktes tidigt att han inte skulle kunna gå i vanlig skola. Nu går han i en resursskola. Dottern fick diagnos i årskurs 8 och går i vanlig klass. Det var många av hennes svårigheter som missades och det ledde till att hon blev utmattad av sin skolsituation, vilket i sin tur ledde till hög frånvaro i skolan.
Hur kommer det sig att ni valt att arbeta med det här?
Gisela: Dels är det på grund av att jag själv berörs av NPF i familjen med också på grund av det jag sett i mitt arbete som familjebehandlare.
Emma: I vårt arbete på socialtjänsten har vi sett att många av barnen har NPF och att föräldrarna i dessa familjer behöver extra stöd. Det har bidragit till att vi velat göra något mer för dessa familjer.

Vad hoppas ni att tittarna kan ta med sig efter föreläsningen?
Emma: Ofta läggs fokus på antingen barnet, skolan eller någon annan enskild del och så missar man helheten. Vi vill se hela systemet. Det handlar inte om ett barn som behöver skärpa till sig utan det handlar om massa faktorer som behöver fungera.
Gisela: Många föräldrar vi träffar känner sig ensamma och sitter man med massor av frågeställningar. Många frågor delar man med andra föräldrar i liknande sits – och vi hoppas kunna besvara en del av dessa under föreläsningen. Vi hoppas också att man efter föreläsningen känner sig lite mindre ensam i sin situation.
Vad har ni för relation till vår förening?
Gisela: Min familj har varit medlemmar i många år och tycker det arbete Attention gör är jätteviktigt.
Emma: Vi har också genom vårt jobb på socialtjänsten haft koll på Attention och tycker de undersökningar som gjorts inom Attention och det påverkansarbete som görs är väldigt spännande.