• Hem
  • Blogg
  • Anna bloggar om psykisk ohälsa och sin väg mot att må bättre

Anna bloggar om psykisk ohälsa och sin väg mot att må bättre

Hej!

Jag heter Anna och är 30 år. Sedan barnsben har jag älskat att skriva och läsa, och som åttaåring skrev jag min första bok som jag döpte till Den magiska kappan

22 år senare, alltså förra året, gav jag ut min debutbok: diktsamlingen Kan jag få låna någon annans liv? Kampen mot psykiatrin. Boken betyder mycket för mig, och skapandet av den har hjälpt mig mot bättre psykisk hälsa och att läka efter kämpandet mot psykiatrin. 

 

För mig har psykiatrin varit som ett lotteri. Har du tur och vinner högsta vinsten i psykiatrilotteriet så får du hjälp och stöd, men har du otur drar du en nitlott och får ingen vettig hjälp. Jag har mest dragit nitlotter. 

Empati och intresse för mig som person bakom mediciner och diagnoser från läkare, psykologer och annan vårdpersonal har saknats under min väg genom psykiatrin. 

 

Sakta men säkert har jag förstått att felet ligger hos psykiatrin – inte hos mig. När du redan har psykisk ohälsa ska du inte behöva bli nedtryckt ännu längre av dem som ska hjälpa dig. 

 

I samband med utgivningen av boken startade jag en facebook-sida med samma namn som boken, för att kunna nå ut till andra med liknande tankar och erfarenheter som jag. Där har jag märkt att jag är långtifrån ensam om att ha blivit oempatiskt och rentav respektlöst bemött i psykiatrin. När man redan mår dåligt tvingas man slåss mot läkare och annan vårdpersonal för att bli behandlad på ett värdigt sätt och få den hjälp man har rätt till! 

 

Att göra en neuropsykiatrisk utredning utgjorde tyvärr inte något undantag till det här bemötandet. Jag upplevde inte att de som gjorde utredningen förstod mig och jag fick inte resultatet presenterat för mig på något schysst sätt, utan jag fick en chock av att läsa en massa saker som jag inte alls kände igen mig i när papprena kom hem i brevlådan.

 

När tiden gick kunde jag dock ta till mig min diagnos, som jag nu tycker stämmer även fast utredningen gjordes på ett dåligt och slarvigt sätt. Efter utredningen läste jag många böcker och hittade information på nätet om tjejer med asperger, vilket gav mig förståelse för mig själv. 

 

När jag inte skriver eller slåss mot psykiatrin och psykisk ohälsa, tycker jag om att lära mig mer om språk och kriminologi, titta på konst och testa nya vegorestauranger. 

 

Det ska bli kul att blogga på Attention och dela med mig av tankar och erfarenheter av psykiatrin, diagnostisering och psykisk ohälsa. Hoppas ni vill följa mig i mitt bloggande och på min väg mot att må bättre! 2019 kanske är året då jag (och ni som också kämpar) vinner mot psykiatrin?!

 

Anna20160729 155414

Skriv ut E-post

Kontakta oss

E-post:

info@attention-stockholm.se

Telefon:

08-410 885 60

Telefontid

Vi svarar på frågor om medlemskap, vår verksamhet och om föreläsningar.

Ordinarie telefontid
Måndagar 12.30-14.30
(ej röd dag)


Postadress:

Attention Stockholm
c/o Kontor122
Folkungagatan 122, våning 4
116 30 Stockholm

Besöksadress:

Folkungagatan 122, våning 5, dörren till vänster

Organisationsnummer:

802438-7394

BankGiro:

227-5253

Vanliga frågor (FAQ)

Läs våra vanliga frågor och svar HÄR >>

Har du en fråga som inte står med där?
Mejla till oss på info@attention-stockholm.se


Frågor kring rättigheter eller stöd 

Vi erbjuder personlig rådgivning kring rättigheter och stöd via vår
medlemsrådgivning som samordnas av Attention Stockholms län.

Kontakta Attention Stockholms län för att boka tid HÄR >>


Frågor om medlemskap

Medlemsregistret hanteras av vårt riksförbund. Vill du fråga om medlemskap eller uppdatera dina uppgifter i ditt medlemskap så ta direkt kontakt med dem.

Kontakta Riksförbundet Attention rörande medlemskap HÄR >>

Medlemsverksamhet

För barn, ungdom och
ung vuxen >>

För vuxen med egen NPF >>

För närstående >>


Är du yrkesverksam?

Läs mer om vad vi kan erbjuda HÄR >>

Följ oss här

Hemsidan
Läs om vår verksamhet, anmäl dig till våra aktiviteter, se datum och detaljer för varje träff eller grupp, bli medlem och läs i vår blogg.

Facebook
Följ våra sidor (Attention Stockholm och Attention UNG) för att se när vi har nya träffar och föreläsningar. Få bra tips och intressanta länkar om NPF.

Bloggen
Läs inlägg med inifrånperspektiv skrivna av medlemmar i Attention Stockholm. Du hittar länken till bloggen uppe i huvudmenyn. Vill du bidra? Ta kontakt med oss!

Nyhetsbrev
Ett mejl om vad som är på gång i föreningen. Skickas till medlemmar samt de som anmält intresse via hemsidan.

Medlemsutskick
Ett mejl med aktuell info om vår verskamhet men även annat av medlemsintresse. Skickas utifrån kontaktuppgifter i medlemsregistret. 


Har du förslag på en annan kanal vi borde använda? Mejla till oss på info@attention-stockholm.se