Åh, har du också ADHD?

Frågan som jag lättsamt skämtade bort vid första mötet av min kompis nya kille, men som satt kvar och grodde i mig i flera veckor.

En fråga som kom att förändra mitt liv, hur cheesy det än låter. Jag heter Jessica Alsterblad och jag var 19 år gammal när jag en dag ringde upp min vårdcentral för att säga ”Hej, jag tror att jag har ADHD”.

Det tog mig ett bra tag innan jag faktiskt vågade ta steget att söka hjälp. Just på grund av att det finns en tabu kring alla typer av bokstavskombinationer egentligen. Jag blev till och med nekad en utredning först med förklaringen ”hon klarar sig för bra i vardagen” då jag under den perioden gick mitt sista år på gymnasiet, bodde själv och hade 3 jobb vid sidan av skolan. Men det var ju också just därför jag behövde hjälp, för jag kunde inte slappna av. Jag hade konstant andan i halsen och den berömda väggen låg alltid inom räckhåll. Jag var så skoltrött så jag övervägde att hoppa av minst 5 gånger under det sista året, och jag jobbade helst 5-6 kvällar i veckan trots skolan och min lägenhet var en konstant röra. Att göra något så enkelt som att diska kändes som en mental spärr (och gör än idag!).

question 1301144 1920

Så när jag fick påbörja min utredning började även min resa med att förstå mig själv, och varför jag faktiskt ”var som jag var”. Jag hade levt i 19 år med tron om att jag hade en ungefärlig bild av mig själv, men helt plötsligt hade jag ingen aning om vem jag faktiskt var egentligen. Utredningen var otroligt krävande psykiskt, det ska jag inte sticka under stol med. Men samtidigt så började jag förstå att jag  inte var “dum i huvudet” som jag själv och andra människor under min uppväxt intalat mig. När jag väl förstod att det var ADHD jag hade, så kändes det som en enorm lättnad. För nu kunde jag börja analysera mig själv, förstå varför jag reagerar annorlunda än andra och på så sätt kunde jag hitta mina egna hjälpmedel till vad som fungerar för just mig. Men framförallt så var jag lättad över att jag inte var ensam.

 

Så idag försöker jag se min ADHD som min superkraft, som en extra drivkraft inom mig som får mig att kämpa lite hårdare och gå lite längre. Jag försöker omvandla min rastlöshet till produktivitet. Men med det sagt så säger jag inte att det är enkelt. Jag kämpar varje dag med mina egna demoner och prestationsångest, eller bara något så enkelt som att sitta still. För i grund och botten så är det ju faktiskt en funktionsnedsättning som det så fint heter.

Skriv ut Email

Kontakta oss

Telefon:
08-410 885 60

Telefontid:
Måndagar 12.30-14.30  
(ej röd dag)

Vi svarar på frågor om vår verksamhet och om föreläsningar.


Post- och besöksadress:
Attention Stockholm
Wennerbergsgatan 1, 1 tr ned
112 58 Stockholm

Från slutet av maj har vi träffar i både vår nya och gamla lokal. Adress till nya lokalen:
Folkungagatan 122, våning 5
116 30 Stockholm

E-post:
info@attention-stockholm.se

Organisationsnummer:
802438-7394

BankGiro:
227-5253

Vanliga frågor (FAQ)

Läs våra vanliga frågor och svar HÄR >>

Har du en fråga som inte står med där?
Mejla till oss på info@attention-stockholm.se


Frågor kring rättigheter eller stöd 

Vi erbjuder personlig rådgivning kring rättigheter och stöd via vår
medlemsrådgivning som samordnas av Attention Stockholms län.

Kontakta Attention Stockholms län för att boka tid HÄR >>


Frågor om medlemskap

Medlemsregistret hanteras av vårt riksförbund. Vill du fråga om medlemskap eller uppdatera dina uppgifter i ditt medlemskap så ta direkt kontakt med dem.

Kontakta Riksförbundet Attention rörande medlemskap HÄR >>

Medlemsverksamhet

För barn, ungdom och
ung vuxen >>

För vuxen med egen NPF >>

För närstående >>


Är du yrkesverksam?

Läs mer om vad vi kan erbjuda HÄR >>

Följ oss här

Hemsidan
Läs om vår verksamhet, anmäl dig till våra aktiviteter, se datum och detaljer för varje träff eller grupp, bli medlem och läs i vår blogg.

Facebook
Följ våra sidor (Attention Stockholm och Attention UNG) för att se när vi har nya träffar och föreläsningar. Få bra tips och intressanta länkar om NPF.

Bloggen
Läs inlägg med inifrånperspektiv skrivna av medlemmar i Attention Stockholm. Du hittar länken till bloggen uppe i huvudmenyn. Vill du bidra? Ta kontakt med oss!

Nyhetsbrev
Ett mejl om vad som är på gång i föreningen. Skickas till medlemmar samt de som anmält intresse via hemsidan.

Medlemsutskick
Ett mejl med aktuell info om vår verskamhet men även annat av medlemsintresse. Skickas utifrån kontaktuppgifter i medlemsregistret. 


Har du förslag på en annan kanal vi borde använda? Mejla till oss på info@attention-stockholm.se